HTML

2007.07.05. 01:05 Billingham International Folklore Festival

A Csillagszemű Táncegyüttesről

A "Csillagszeműek" a magyar táncművészeti élet egyik legrangosabb társulata, rendszeresen fellépnek a Magyar Táncművészek sztárgáláján az Operaházban, részt vesznek kiemelkedő táncművészeti eseményeken, fesztiválokon. Magyar Néptánc Örökség című műsorukat a budapesti bemutató után országos turnéra vitték.

Otthonosan mozognak a budapesti és vidéki színpadokon egyaránt.

Yehudi MenuhinYehudi Menuhin a Kongresszusi Központban 1996 Október 26-án, a következő szavakkal adta át a Planetáris Tudat Díját Timár Böskének:
"Önök csodálatos dolgot csinálnak a gyerekekkel! A világ minden táján így kell tanulni a gyerekeknek, énekelmi és táncolni, ahogy ezt ma este itt láttam."



2002 nyarán a Japán Császári párEurópai Parlamentben szerepeltek Magyarország bemutatkozása alkalmából.
előtt táncoltak az Esztergomi Vármúzeumban, ősszel pedig Strassbourgban az



A japán császári párral
A Csillagszeműek a világ legkülönbözőbb tájain képviselik hazánkat, Európa nagyvárosaiban éppúgy, mint Új-Zélandon vagy Japánban. Mindenütt hatalmas siker és elismerés kíséri útjukat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://billingham-folklore-festival.blog.hu/api/trackback/id/tr6111945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása